Wij hanteren het vier-ogen principe. Onze verschillende afdelingen staan in verbinding met elkaar. Zo zijn er altijd meerdere collega’s in de buurt. Manager Childcare Berber van Tatenhove, vestigingsmanager Daycare/ Preschool Laura Senft, Pedagogisch coach Ruby de Lange wandelen regelmatig naar binnen bij de verschillende groepen. Onze achterwacht en team bestaat uit dusdanig veel opgeleide mensen dat er altijd opvang van een collega mogelijk is door een collega. Met als belangrijkste factor dat ons team hecht, bestendig en stabiel is. De kinderen zijn bekend met alle juffen. Ook maken wij gebruik van camera toezicht.

Tijdens haal- en brengmomenten kan de tweede volwassene de ouder zijn die binnen kan lopen om een kind te komen halen of brengen.

Tussen de verschillende ruimtes zit maar 1 deur of een hekje. We kunnen te allen tijde bij elkaar binnenlopen. Ook zijn er verschillende momenten per dag dat ouders kinderen komen halen. En in de praktijk gebeurt het ook dat ouders een traktatie komen brengen, een vergeten jas of tas op komen halen of binnenwandelen om een vraag te stellen. Onze cultuur is in zijn algemeenheid dus open en toegankelijk.

Wij hebben ook een open deuren beleid. Zo maken wij gebruik van de interactie tussen verschillende groepen en ruimtes. Samen met een juffen kunnen de kinderen op avontuur binnen het gebouw. Zo kunnen ze nog meer ervaren, voelen en leren. De kinderen kunnen bijvoorbeeld spelen, bouwen of yoga doen in onze gezamenlijke ruimte beneden. Of lekker koken in de mooie keuken die ook beneden is. Wij bewaken de emotionele veiligheid van de kinderen door altijd te letten op de samenstelling van de groep. Soms kan het heel prettig zijn om de 8+ kinderen een bezoekje te laten krijgen van de kleintjes of andersom. Op andere dagen is dat minder geschikt, wanneer er bijvoorbeeld een leeftijdsgebonden activiteit plaatsvindt. Dan kunnen de materialen of de manier van begeleiden niet aansluiten en blijven de kinderen dus in hun eigen basisgroep of stamgroep. Ook kunnen de peuters van Enjoy! Daycare komen spelen in de ruimte van Enjoy! Preschool. Zo kunnen ook zij alvast activiteiten doen die al gericht zijn op de ontwikkeling naar de basisschool.

Wanneer wij met een groepje kinderen op pad gaan is dat naar een openbare ruimte, speelveld, speeltuintje en parken in de buurt. Daar zijn gedurende de dag mensen en kinderen in de buurt. Wanneer wij naar het bos gaan, zullen wij met minimaal 2 juffen gaan.

Wanneer ouders grensoverschrijdend gedrag constateren zijn zij op de hoogte van welke stappen te ondernemen. Onze ‘Meldcode Kindermishandeling’ gaat van start.