Activiteiten

Activiteiten

Om de peuters van Enjoy! Preschool zo goed mogelijk voor te bereiden op de basisschool maken wij gebruik van een aantal methodes en activiteiten.

Boom vol verrassingen

Een complete methode die speciaal gemaakt is voor de kleuters. Ieder seizoen hangen er nieuwe blaadjes of in de winter ijskristallen aan de boom. Hierbij behoren dan ook nieuwe activiteiten die betrekking hebben op het des betreffende seizoen. Per jaargetijde zijn er 60 verschillende activiteiten die verdeeld zijn over 6 ontwikkelingsgebieden:

• sociaal-emotioneel
  • beweging
  • creatieve ontwikkeling
  • muzikale expressie
  • zintuiglijke ontwikkeling
  • taalontwikkeling

Verder is er een logboek waarin wordt bijgehouden welke activiteiten er zijn gedaan.
Door de expertise van het team is het zeer goed mogelijk om het niveau van de activiteiten aan te passen naar het niveau van de peuters. De Boom vol verrassingen wordt verzorgd door merelanne.

My name is Tom

Een methode die jonge kinderen laat kennismaken met de Engelse taal. Tom is onze enkel Engelssprekende pop die meedoet in de kring en wordt betrokken bij andere activiteiten. Er wordt gewerkt rondom thema’s. Dit gebeurd door middel van kringgesprekken, praatplaten, kringactiviteiten, liedjes en creatieve opdrachten. Meer informatie op de website van My name is Tom.

Kinderyoga

Onze vaste leidster Yvonne is gecertificeerd kinderyoga juf. Dit onderdeel neemt zij onder haar hoede.

Muziek

Muzikale ontwikkeling is ook een onderdeel van het programma. De juffen leren de peuters met verschillende instrumenten muziek maken en ook zingen en dansen is vaste prik!

Vrij spelen

Naast bovenstaande activiteiten is er bij Enjoy! Preschool genoeg tijd voor de kinderen om vrij te spelen. De ruimte is zo ingericht dat de kinderen zelfstandig spelletjes kunnen pakken. Er is tijd om een boekje te lezen, te verkleden, met de water/zandtafel te spelen of om lekker naar buiten te gaan.

De dag samengevat

8.00 – 9.00 uur: De peuters komen binnen en er is een heerlijk kopje koffie voor de ouders.
9.30 uur: Start van de dag met een gezamenlijke kring waar activiteiten worden aangeboden.
10.30 uur: Biologisch (fruit)hapje en drankje.
11.00: Vrij spelen, creatieve activiteiten, buiten spelen.
12.00 uur: De kinderen van het peuterspelen worden opgehaald.
12.15 – 13.00 uur: De andere kinderen gaan aan tafel en genieten van de verse biologische lunch.
13.00 uur: De peutertjes gaan weer mee naar huis.

Zo ziet de ochtend eruit

Vanaf 8 uur komen de peuters binnen. De ouders kunnen dan nog even gezellig blijven zitten om een kopje koffie te drinken en eventueel nog even een puzzel maken of een boekje lezen met hun kind.
Om 9.30 uur gaan wij in de kring werken met De boom vol verrassingen, My name is Tom, liedjes zingen, dansen, spelletjes spelen, voorlezen. Na de kring is er even tijd om vrij te spelen. De engelse taal komt dagelijks aan bod.
Rond 10.30 uur gaan we aan tafel om een lekker biologisch hapje te eten en te drinken. Hierna bieden wij een creatieve activiteit aan en proberen we ook altijd even buiten te spelen.
Rond 12.00 uur gaat het eerste groepje peuters naar huis en gaan de andere peuters aan tafel om te eten.